ممکن است که اغلب شما عزیزان سوال کنید که ساخت گاوصندوق چگونه است و یا گاوصندوق چگونه ساخته می شود؟ لازم به ذکر است تا بدانید که ساخت گاوصندوق همانند سایر محصولات، دارای مراحلی است که تولیدکنندگان باید تمامی آن ها را به درستی طی نمایند. در واقع، برای تولید گاوصندوق، ابتدا باید درب و بدنه آن طراحی شده و سپس جوشکای شوند. در مراحل بعدی درب گاوصندوق نصب شده و به آن لولاها، زبانه ها و… نیز اضافه می شوند. اما، به یاد داشته باشید که این کار باید توسط متخصصین این حوزه انجام شود؛ زیرا، به مهارت و تخصص بالایی نیاز می باشد. علاوه بر این، در زمان ساخت گاوصندوق باید به نکات مهمی توجه شود که برای آشنایی با تمامی این مسائل، می توانید در ادامه مطلب همراه ما باشید. ما در ادامه تمامی مراحل ساخت این محصول را بیان کرده و نکات مهم را نیز شرح خواهیم داد.
آشنایی با تاریخچه ساخت گاوصندوق
به یاد داشته باشید که اولین بار گاوصندوق در سال 1835 توسط برداران جاب ساخته شده است که شباهت بسیار زیادی به گاوصندوق های امروزی دارد. این محصول ابتدا با کمک کلید، باز و بسته می شد که پس از گذشت چند سال، یعنی در سال 1886 فردی به نام هنری براون نوع پیشرفته شده گاوصندوق را به تولید رساند. وی توانست محصولی را به تولید برساند که از جنس فلز بوده و در برابر ضربه و آتش مقاومت بالایی داشته باشد. اما، امروزه گاوصندوق هایی تولید می شوند که امنیت بالایی داشته و همچنین در برابر عوامل مختلف نیز مقاوم تر می باشند. در واقع، در شرایط کنونی، تولید و ساخت گاوصندوق دچار تحولات زیادی شده و با توجه به پیشرفت و توسعه فناوری، محصولات متنوعی به بازار افزوده شده اند.
4 مرحله اصلی ساخت گاوصندوق
در بخش ابتدایی مقاله بیان کردیم که تولید گاوصندوق مراحلی دارد که هر سازنده، باید به درستی تمامی آن ها را طی نماید. در این بخش تصمیم داریم تا شما عزیزان را با 4 مرحله اصلی ساخت گاوصندوق آشنا کنیم که این مراحل، شامل موارد زیر می باشند:
مرحله 1 ساخت گاوصندوق طراحی قالب درب و بدنه
مرحله اول تولید و ساخت گاوصندوق، برای طراحی قالب درب و بدنه آن می باشد که این مرحله، حائز اهمیت است. زیرا، در این مرحله پایه ساخت یک گاوصندوق مقاوم بنا نهاده می شود و اگر به درستی انجام نشود، مقاومت محصول در برابر آتش، ضربه، برش و… از بین خواهد رفت. به یاد بسپارید که در زمان طراحی قالب درب و بدنه، معمولا از آلیاژهای فولادی محکم که متشکل از آهن و کربن هستند، استفاده می کنند. زیرا، این آلیاژها دوام و استحکام بسیار زیادی دارند و در برابر هر گونه آسیبی، مقاوم هستند. علاوه بر این، برای ساخت گاوصندوق از فولاد ضدزنگ نیز استفاده می کنند که با این کار سبب افزایش مقاومت این محصول در برابر مواد شیمیایی، برش و خوردگی می شوند. بهتر است بدانید که فولاد ضد زنگ، دارای قابلیت ضد آب بوده و بسیار سخت و محکم می باشد.
در این مرحله، برای این که تولید یک گاوصندوق نسوز، تولیدکنندگان باید بین دیواره های گاوصندوق، از ترکیب آلیاژ فولاد و تنگستن استفاده کنند. زیرا، زمانی که فولاد و تنگستن با هم ترکیب می شوند، در برابر حرارت و آتش مقاوم بوده و دچار آتش سوزی نمی شوند. تولیدکنندگان باید در این مرحله از یک لایه فولاد منگنز نیز برای قفل گاوصندوق استفاده کنند تا با این کار، امنیت آن را در برابر دریل افزایش داده و همچنین مانع از باز شدن درب گاوصندوق توسط سارقان شوند. به طور کلی می توان گفت که مواد به کار گرفته شده در ساخت گاوصندوق از اهمیت ویژه ای برخوردارند و از این طریق می توان امنیت، ماندگاری، دوام و استحکام یک گاوصندوق را تا حد زیادی افزایش داد.
مرحله دوم ساخت گاوصندوق جوشکاری
دومین مرحله از ساخت یک گاوصندوق نیز مربوط به جوشکاری می باشد که این مرحله نیز به نوبه خود در میزان مقاومت و دوام یک محصول، اهمیت دارد. بهتر است تا بدانید که برای تولید یک گاوصندوق، به طور کلی دو نوع جوشکاری وجود دارد که شامل: جوشکاری با قوس فلزی و جوشکاری با قوس تنگستن هستند. معمولا برای ساخت چهارچوب های فلزی و جوش فولاد از روش جوشکاری قوس فلزی استفاده می کنند. همچنین، برای ایجاد پیوند بین دو یا چند ورقه های فولادی ضخیم، از روش جوشکاری قوس تنگستن استفاده می کنند. در روش دوم همواره از الکترود تنگستن برای متصل کردن فولاد ضخیم به خصوص فولاد ضدزنگ، یاری گرفته می شود. لازم به ذکر است تا بدانید که این روش بسیار زمان بر بوده و حتما باید متخصصین این حوزه، این کار را انجام دهند.
در غیر این صورت، ممکن است مشکلات بسیار زیادی به وجود آیند که صدمات جبران ناپذیری داشته باشند. همواره برای اندازه گیری میزان ضخامت فولاد، از سنجه فولاد (GAUGE) استفاده می کنند. هر چه ضخامت یک ورق فولادی کمتر باشد، در نتیجه سنجه فولاد بالاتر می رود. در واقع، می توان گفت که بین سنجه فولاد و ضخامت فولاد یک رابطه معکوس وجود دارد. لذا، برای این که ضخامت فولاد گاوصندوق زیاد نباشد، از سنجه فولاد استفاده می کنند. زیرا، زیاد بودن ضخامت یک گاوصندوق سبب می شود تا انعطاف آن کمتر شده و مهروموم کردن آن مشکل شود.
مرحله 3 ساخت گاوصندوق نصب درب
مرحله سوم از ساخت گاوصندوق مربوط به نصب درب می باشد که این بخش باید به درستی انجام گردد. زیرا، امنیت گاوصندوق به درب و قفل آن بستگی دارد. لازم به ذکر است تا بدانید که درب گاوصندوق همواره ضخیم تر از سایر بخش ها بوده و یک لایه فولادی، بیشتر دارد. پس از نصب درب بر روی بدنه، نوبت به نصب لولاها فرا می رسد. اگر لولاها به درستی طراحی و نصب نشوند، دسترسی به محتویات داخل گاوصندوق، سخت می شود. همچنین، عدم نصب صحیح لولاها منجر می شود تا سارقین بتوانند آن ها را برش زده و درب گاوصندوق را به راحتی جدا کرده و محتویات داخل گاوصندوق را به سرقت ببرند. بنابراین، لولاها باید از درون گاوصندوق به درستی محکم شده باشند تا با هیچ نوع برشی، از درب جدا نشوند.
مرحله 4 نصب زبانه ها و قفل گاوصندوق
در مرحله چهارم، نوبت به نصب زبانه های گاوصندوق فرا می رسد. لذا، بهتر است بدانید که به طور کلی دو نوع زبانه وجود دارد که یکی ثابت و دیگری متحرک می باشد. این زبانه ها بر روی درب و بدنه گاوصندوق نصب می گردند و هر دوی آن ها از طریق قفل گاوصندوق، مدیریت می شوند. به یاد داشته باشید که زبانه ها نیز در افزایش یا کاهش امنیت گاوصندوق، اهمیت بسزایی دارد. مرحله آخر از ساخت گاوصندوق، مربوط به سوار کردن قفل بر روی درب می باشد. این کار، به تخصص و دانش زیادی نیاز دارد تا پس از نصب، هیچ گونه مشکلی به وجود نیاید. گاوصندوق ها قفل های مختلفی دارند که نصب هر یک از آن ها، با دیگری متفاوت می باشند. برای آشنایی با انواع قفل گاوصندوق، می توانید مطلب زیر را به خوبی مطالعه نمایید.
برای آشنایی با انواع قفل گاوصندوق، بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
انواع فولاد به کار رفته در ساخت گاوصندوق
هم اکنون که با مراحل ساخت گاوصندوق به خوبی آشنا شدید، بهتر است بدانید که برای تولید این محصول از آلیاژهای مختلفی استفاده می کنند. ساده ترین آلیاژهای فولادی به کار گرفته شده در ساخت گاوصندوق، کربن و آهن هستند. استفاده از کربن و آهن باعث افزایش استحکام گاوصندوق می شود. علاوه بر این از فولاد ضدزنگ نیز استفاده می کنند که دلیل اصلی آن افزایش مقاومت محصول در برابر خوردگی، در برابر مواد شیمایی، در برابر ابزارهای هوابرش و… می باشند. در ساخت گاوصندوق ضد آب، علاوه بر نوع فولاد ضدزنگ، محصول باید به خوبی پلمپ گردد تا آب نتواند به آن نفوذ نماید. در گاوصندوق های نسوز نیز علاوه بر مواد عایق بین دوجداره، دیواره خارجی آن را از آلیاژ فولاد و تنگستن تولید می کنند. زیرا، این نوع آلیاژ دارای نقطه ذوب بالایی بوده و در برابر گرما، مقاومت زیادی دارد. گاهی اوقات نیز برای ساخت گاوصندوق های فوق امنیتی، عموما در قسمت قفل از یک لایه اضافی فولاد منگنز استفاده می کنند. استفاده از فولاد منگنز سبب می شود تا قفل مرکزی دچار آسیب نشده و با هیچ ابزاری نتوان درب آن را باز کرد.
نکات مهمی که در رابطه با تولید گاوصندوق باید بدانید
ساخت گاوصندوق نیز همانند سایر محصولات، باید توسط متخصصین این حوزه انجام گردد. علاوه بر این، ساخت این محصول باید به صورت اصولی و براساس استانداردهای ملی و جهانی صورت گیرد. در این صورت، میزان امنیت گاوصندوق تا حد زیادی افزایش یافته و دسترسی سارقین به محتویات داخل آن، از بین می رود. لذا، تعدادی از مهم ترین نکاتی که باید در زمان تولید گاوصندوق به آن ها توجه ویژه ای شود، شامل موارد زیر می باشند:
- در زمان ساخت و تولید انواع گاوصندوق ها باید از فولادها و آلیاژهایی نظیر: فولاد ضدزنگ، آلیاژ کربن، آهن و… استفاده شود.
- زبانه های ثابت و متحرک گاوصندوق باید به درستی بر جای اصولی خود، نصب شوند.
- انواع قفل گاوصندوق باید بر اساس نوعی که دارند، نصب شوند. در واقع، نصب قفل مکانیکی با قفل دیجیتالی، متفاوت می باشد.
خلاصه مطلب
ما در این بخش از مطلب تلاش کردیم تا هر یک از شما عزیزان را با نحوه ساخت گاوصندوق آشنا کرده و مراحل آن را نیز به طور کامل، ذکر کنیم. به یاد داشته باشید که تولید انواع گاوصندوق ها باید براساس استانداردها انجام شوند تا امنیت بالایی داشته و از کیفیت خوبی نیز داشته باشند. اگر می خواهید که با پرداخت کم ترین مبلغ، باکیفیت ترین گاوصندوق ها را تهیه کنید، می توانید با همکاران ما در ایران کاوه در ارتباط باشید. علاوه بر این، اگر سوال یا ابهامی در رابطه با شیوه ساخت گاوصندوق ها دارید، می توانید با همکاران ما ارتباط برقرار نمایید.